کاردیومیوپاتی چیست؟
کاردیومیوپاتی (Cardiomyopathy) یک بیماری پیشرونده میوکارد یا عضله قلبی است. در بیشتر موارد، عضله قلب ضعیف میشود و قادر نیست خون را به همان اندازه که باید به بقیه بدن برساند. انواع مختلفی از کاردیومیوپاتی وجود دارد که توسط عوامل مختلفی از بیماری عروق کرونر قلب گرفته تا داروهای خاص ایجاد میشود. اینها همه میتوانند منجر به بینظمی ضربان قلب، نارسایی قلبی، مشکل دریچه قلب یا سایر عوارض شوند. برای شناخت بیشتر این عارضه با رسا همراه باشید. کاردیومیوپاتی (بیماری التهابی عضله قلب) به بیماری های عضله قلب گفته میشود.
این بیماری دلایل، علائم و نشانههای مختلفی دارد و قابل درمان است.در کاردیومیوپاتی، عضله قلب بزرگ، ضخیم یا سفت میشود. در مواردی نادر، بافت عضلانی قلب با بافت اسکار جایگزین میشود. با بدتر شدن این بیماری، قلب ضعیف میگردد و کمتر قادر به پمپاژ خون از طریق بدن و حفظ ریتم الکتریکی طبیعی است. این میتواند منجر به نارسایی قلبی یا ضربانهای قلب نامنظم به نام آریتمی شود. به نوبه خود، نارسایی قلبی میتواند باعث جمع شدن مایعات در ریهها، مچ پا، پاها یا شکم شود. ضعیف شدن قلب همچنین میتواند عوارض دیگری مانند مشکلات دریچه قلب نیز ایجاد کند.
انواع کاردیومیوپاتی
-
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک بسیار شایع است و میتواند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. این نوع از بیماری به طور مساوی مردان و زنان را تحت تأثیر قرار میدهد و از هر ۵۰۰ نفر حدود ۱ نفر به این بیماری مبتلا میشوند. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک زمانی اتفاق میافتد که عضله قلب بزرگ و ضخیم شود و دلیل خاصی نداشته باشد. معمولاً بطنها، اتاقهای تحتانی قلب و سپتوم (دیوارهای که سمت چپ و راست قلب را جدا میکند) ضخیم میشوند. نواحی ضخیم شده باعث باریک شدن یا انسداد در بطنها میشوند و خون رسانی را برای قلب دشوار میکنند. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک همچنین میتواند باعث سفتی بطنها، تغییر دریچه میترال و تغییرات سلولی در بافت قلب شود.
-
کاردیومیوپاتی گشاد شده
کاردیومیوپاتی متسع با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطنها ایجاد میشود. این بیماری معمولاً از بطن چپ شروع میشود و با گذشت زمان میتواند بر بطن راست نیز تأثیر بگذارد. محفظههای ضعیف قلب به طور مؤثر پمپ نمیکنند و باعث میشوند عضله قلب بیشتر کار کند. با گذشت زمان، قلب توانایی پمپاژ خون به طور موثر را از دست میدهد. کاردیومیوپاتی متسع منجر به نارسایی قلبی، بیماری دریچه قلب، ضربان قلب نامنظم و لخته شدن خون در قلب میشود.
-
کاردیومیوپاتی محدود کننده
کاردیومیوپاتی محدودکننده زمانی ایجاد میشود که بطنها سفت و سخت شوند، اما دیوارههای قلب ضخیم نشوند. در نتیجه، بطنها شل نمیشوند و با حجم خون طبیعی پر نمیگردند. با پیشرفت بیماری، بطنها نیز پمپاژ نمیکنند و عضله قلب ضعیف میشود. با گذشت زمان، کاردیومیوپاتی محدودکننده میتواند منجر به نارسایی قلبی و مشکلات دریچههای قلب شود.
-
دیسپلازی اریتموژنیک بطن راست
دیسپلازی اریتموژنیک بطن راست، نوعی کاردیومیوپاتی نادر است و هنگامی اتفاق میافتد که بافت عضلانی در بطن راست با بافت چربی یا فیبر جایگزین شود. این میتواند منجر به اختلال در سیگنالهای الکتریکی قلب شود و باعث آریتمی شود. دیسپلازی آریتموژنیک بطن راست معمولاً نوجوانان یا جوانان را تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند باعث ایست ناگهانی قلب در ورزشکاران جوان شود.
کلینیک سرکار خانم دکتر مریم مهرپویا متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی آماده ارائه کلیه خدمات پزشکی به شما عزیزان می باشد. جهت دریافت خدمات درمان واریس اندام تحتانی، عمل قلب باز، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی، اکوکاردیوگرافی، اسکن هسته ای قلب و دیگر خدمات با شماره تماس ۰۲۱۶۶۵۹۶۱۶۲ – ۰۲۱۶۶۵۹۶۱۶۱ در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه